Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Tijd voor goede doelen

  Een helpende hand bieden. Liefdadigheid. Woorden die je vooral hoort tijdens de feestdagen in de laatste maand van het jaar. Met het overdenken van onze daden, goed of slechter, tijdens deze koude dagen kunnen we misschien wat minder stil staan bij ons eigen leven en meer bij wat we voor anderen kunnen betekenen door goede doelen te steunen.

  Uitgestelde koffie

  De traditie van de uitgestelde koffie (in het Italiaans caffè sospeso) komt uit Napels. Als uiting van vrijgevigheid kan men, naast een koffie voor de eigen consumptie, een caffè sospeso bestellen. Deze ''koffie in de wacht'' kan dan later door een minder bedeeld persoon genuttigd worden. Hoewel de oorsprong van dit altruïstische gebaar in Napels ligt is dit nu ook overgewaaid naar de rest van Europa. In Frankrijk en Spanje zijn er al diverse koffiebars deelnemers geworden van het uitgestelde koffie principe. En ook in Nederland zijn er diverse steden waar dit initiatief steeds meer voeten in de aarde vindt. Of u nu geïnteresseerd bent om zelf een uitgestelde koffie voor iemand te bestellen of als horeca ondernemer deel te nemen aan dit project, meer informatie vindt u hier.

  Goedmarkt

  Geven aan een goed doel zonder geld te geven. Een waardevolle paradox die een steeds groter gevolg krijgt. Goedmarkt is een webshop waar schenkers en kopers van verscheidene diensten of producten regelrecht donor zijn van goede doelen in Nederland. In de webshop vindt u uiteenlopende producten variërend van cursussen en workshops, tot diverse artikelen en schoonheidsbehandelingen in verschillende prijsklassen. De klant koopt online het product van zijn of haar keuze en ontvangt een voucher die tot een jaar na aankoop geldig is. Het bedrag dat overblijft na de gemaakte kosten (± 15%) komt ten goede van goede doelen of natuurprojecten in Nederland. Dit gebeurt via Natuurmonumenten en/of het Oranje Fonds die een samenwerking met Goedmarkt zijn aangegaan. Zij selecteren fondsen in Nederland die de hulp van Goedmarkt het meest nodig hebben. U vindt hier de webshop en meer informatie over dit prachtige initiatief.

  Kerst in een schoenendoos

  Misschien heeft u het gezien op onze Facebook pagina? Vorige maand heeft Auto Europe deelgenomen aan het project 'Kerst in een schoenendoos'. Onze afdeling heeft speelgoed, chocola en andere nuttige zaken ingezameld voor kinderen in Roemenië, deze verpakt in kleurrijke dozen en gedoneerd. Enkele dagen geleden hebben we bericht ontvangen van één de organisatoren dat ze erg blij waren met onze donatie. En hoewel het inzamelen van spullen en inpakken van de dozen al een gezellige bezigheid was, dit was natuurlijk de kroon op het werk. Wilt u hier ook aan meedoen? In Nederland heet dit project 'Schoenmaatjes' en wordt georganiseerd door Edukans.

  Heeft u deze blog met plezier gelezen? Deel dit dan op uw Facebook pagina of laat een bericht achter. Auto Europe wenst u fijne feestdagen!

  Blog zoeken


  Categorieën