Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Manchester: Meer dan voetbal

  Manchester is meer dan bekend in de voetbalwereld, maar deze stad biedt meer dan alleen bezienswaardigheden die voetbal gerelateerd zijn. Huur eenvoudig een auto via Auto Europe en geniet van Manchester!

  The Lowry

  The Lowry is een spectaculair gebouw dat op de oevers van de Salford Quay ligt. Dit prachtig stukje architectuur huisvest diverse galerieën en indrukwekkendde kunststukken. En dit alles wordt nog mooier gemaakt door het geweldige glazen plafond, wat de kunstwerken in een natuurlijk licht plaatst. Het complex staat bekend om de collecties van de populaire Britse kunstenaar L.S. Lowry, maar u vindt hier tevens kunstwerken van vele andere internationale en lokale kunstenaars. Een hoogtepunt voor bezoekers is de ArtWorks sectie. Wanneer u via deze ingang het gebouw binnengaat wordt u geleid naar een 'perceptie kamer', waar u deel kunt nemen aan een digitale muurschildering dat  reageert op beweging en geluid.

  Manchester Town Hall

  Het stadhuis van Manchester is ontworpen en gebouwd door de beroemde architect Alfred Waterhouse in 1877. Het is een immens gebouw dat in de gotische en Victoriaanse stijl is gebouwd; hier bevinden zich tevens een aantal overheidskantoren. Toeristen kunnen middels rondleidingen meer over dit historische gebouw en de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld leren. Enkele van deze gebeurtenissen zijn zelfs afgebeeld als muurschilderingen en vindt u terug in de ceremoniële zaal, de Great Hall. Het stadhuis is een prima uitgangspunt om uw dag te beginnen.

  Castlefield Urban Heritage Park

  Bij een bezoek aan Manchester moet u eigenlijk ook een bezoekje brengen aan het Castlefield Urban Heritage Park. Bezoekers van alle leeftijden zullen zich hier zeker vermaken. Eens kon men in de regio Castlefield een historisch Romeins fort vinden dat stamde uit 79 voor Christus. In 1761 werd deze regio een centraal punt voor koophandel; in dat jaar werd tevens de eerste gracht aangelegd, de Bridgewater Canal. Rond het gebied van de Canal is nog goed te zien hoe deze bekende gracht heeft kunnen uitgroeien tot haar huidige staat.

  Museum of Science and Industry

  In het Museum of Science and Industry (of kortweg MOSI) worden de effecten van de Industriële Revolutie op Manchester en omgeving tentoongesteld. Hier bevindt zich onder andere het oudste nog bestaande spoorwegstation, maar u ziet hier ook de tentoonstelling van hydraulische motoren evenals door stoom aangedreven motoren. Aangezien de tentoonstellingen regelmatig worden verwisseld blijft dit museum interessant om te bezoeken. Beleef de andere kant van Manchester! Via Auto Europe kunt u voordelig een huurauto boeken die u op kunt halen op het vliegveld, vanwaar u naar de stad kunt rijden en van uw vakantie kunt genieten. Enjoy your trip!

  Blog zoeken


  Categorieën