Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Koninginnedag en troonswisseling 2013

  Op 30 april is het zover: Koningin Beatrix legt na 33 jaar haar functie als koningin neer en Willem Alexander wordt ingehuldigd als nieuwe koning van Nederland. Een bijzondere dag voor Nederland en daarom heeft Auto Europe de belangrijkste festiviteiten voor u op een rij gezet.Amsterdam is natuurlijk het middelpunt van deze feestelijke dag. Het officiële programma van de inhuldiging vindt in de hoofdstad plaats in het Paleis op de Dam en in de Nieuwe Kerk.


  Feestelijkheden in Amsterdam

  Tussen 10.00 en 10.30 uur vindt in het Paleis op de Dam de abdicatie van Koningin Beatrix plaats. Zij zal dan een document ondertekenen waarmee zij afstand doet van de troon. Na deze ondertekening is Willem-Alexander koning. Aansluitend verschijnt Beatrix als prinses op het balkon van het Paleis op de Dam samen met het nieuwe koningspaar en hun drie dochters. Willem-Alexander zal een toespraak houden voor het aanwezige publiek op de Dam.Daarna vindt tussen 14.00 en 15.30 uur de officiële inhuldiging in de Nieuwe Kerk plaats. Hierbij houdt Willem Alexander een toespraak en legt hij de eed af aan de Grondwet. Aansluitend is er een receptie, alvorens 's avonds de Koningsvaart begint.


  Wat gebeurt waar op 30 april?

  De Dam:

  De Dam is natuurlijk 'the place to be' waar u het koninklijk gezelschap live op het balkon kunt zien. Alle officiële gebeurtenissen die binnen plaatsvinden, kunt u op grote videoschermen volgen.

  Museumplein:

  Op het Museumplein is ook van alles te doen. Vanaf 11.30 uur is er het Kinderbal met muziek en activiteiten voor kinderen. Om 13.30 uur is live vanuit de Nieuwe Kerk de inhuldiging op videoschermen te zien. Daarna is er vanaf 15.30 uur een popconcert, waar verschillende artiesten optreden. 's Avonds vanaf 21.30 uur is het museumplein het toneel voor het Koningsbal, waar u kunt walsen op populaire klassieke muziek en bekende musicalhits, die door André Rieu en zijn orkest worden gespeeld.

  Koningsvaart:

  Tussen 18.45 en 21.00 uur zal het koninklijk paar een rondvaart maken langs de oevers van het IJ. De rondvaartboot begint bij Filmmuseum Eye en vaart achtereenvolgens langs het Oeverpark, dan terug in oostelijke richting langs het Centraal Station, de kades van Amsterdam-Noord en het Java-eiland. De rondvaart eindigt bij het Muziekgebouw aan het IJ, waar een diner wordt gehouden voor de uitgenodigde gasten.Wanneer u een glimp van het koninklijk gezelschap wilt opvangen, is een plekje langs de rondvaart waarschijnlijk het beste. Op de verschillende plekken waar de boot langs vaart, worden speciale evenementen georganiseerd. Zo is er bij het Oeverpark en sportmanifestatie met Olympische atleten en topsporters en op het Java-eiland treedt het Concertgebouworkest op samen met DJ Armin van Buuren.

  Overal in Amsterdam:

  In Amsterdam is behalve het officiële inhuldigingsprogramma nog veel meer te doen, zoals de traditionele vrijmarkt in het Vondelpark en in de Jordaan. Verder kunt u dansen en feesten op de verschillende muziekfestivals in o.a. het Oosterpark, de NDSM werf, op het Heinekenplein en bij het Olympisch Stadion.Niet vergeten: oranje gebak en oranjebitter genieten ;-).Een hele fijne 30 april gewenst!Auto Europe Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën