Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Fleur de donkere dagen op in uw provincie! Deel drie

  In het laatste deel van dit drieluik sluiten we af met onder andere een zomers festival in de provincie Gelderland, dweilbandjes in Zeeland, poezië in Groningen en een winterse parade in Zuid-Holland!

  Gelderland
  Phonq* – 31 januari tot en met 2 februari
  Phonq* is, naar eigen zeggen, een zomers festival voor jong en oud dat veel leuker is in de winter! Dit festival vindt plaats in de binnenstad van Arnhem en biedt een gevuld programma met muziek, dans, film, theater, kunst en literatuur. Op zondag kunt u zelfs uw eigen gevulde picknickmand meenemen alvorens van het programma te genieten.
  Culturele Zondag Doesburg – 2  februariAl twintig jaar lang organiseert Culturele Zondag Doesburg een bijzondere route langs diverse galeries, ateliers, musea en kerken. Wegens het enthousiasme van bezoekers en deelnemers is dit inmiddels uitgegroeid tot een maandelijkse gebeurtenis.

  Zeeland
  Dweilbandjesfestival Wulder blaozen oek werm – 15 februari
  Of u nu wel of niet bekend bent met het fenomeen dweilband (het woord ’dweil’ in dweilband komt van de term ‘dweilen’ oftewel ’doelloos, dan wel dronken, op straat rondzwerven’), vast staat dat zij weten hoe ze de sfeer moeten verhogen met hun feestelijke muziek. Dit festival in Sas van Gent is dan ook een mooie aanloop naar het carnaval. Daarbij gaan de opbrengsten naar een goed doel.
  Modelbouwshow en Legofestijn – 22 en 23 februariVolgens “De 10 Geboden van LEGO®“ moeten zowel jongens als meisjes ermee kunnen spelen en moet het duurzaam zijn. Ik denk dat LEGO® deze geboden zeker in ere houdt. Op dit festijn in Goes vindt u alles wat te maken heeft met modelbouw, bouwwerken, bouwwedstrijden en LEGO® computerspelletjes. Natuurlijk kunt u hier ook LEGO® kopen; zowel oude als actuele bouwstenen.

  Groningen
  Poeziëmarathon – 29 januari tot en met 4 februari
  Tegelijkertijd met de Poeziëweek in Nederland en Vlaanderen wordt de Poeziëmarathon in Groningen gehouden. Het doel van de Poeziëmarathon is om poezië op een positieve, actuele en laagdrempelige manier onder de aandacht van het publiek te brengen. Om dit doel te bereiken werkt zij samen met onder andere het Groninger Museum, Vera en de Centrale Bibliotheek. Het programma bestaat uit diverse optredens op diverse locaties.
  Overwinteren – 28 februari
  Volgens het Nazomeren Festival hoeft u niet naar Thailand om een tropisch vakantiegevoel te krijgen. Dit festival richt zich op hen die zich graag aan een dansje wagen tijdens hun vakantie en vindt plaats op het indoorstrand Binnenpret in Groningen. Liefhebbers van techno en (deep)house kunnen na dit festival de winter weer aan!

  Zuid-Holland
  Chinees Nieuwjaar Festival – 1 februariHet Chinees Nieuwjaar Festival nodigt u uit om met hen het Chinese nieuwjaar in te luiden in Den Haag! Met behulp van de Chinese leeuwendans (de leeuw symboliseert geluk en voorspoed), de drakendans en vuurwerk wordt het nieuwe jaar begonnen. Geniet van de parade, Chinese sculpturen en natuurlijk heerlijk eten.
  WinterParade – 22 februariZoals we in de zomer genieten van het reizende theatergezelschap de Parade, zo kunt u deze winter smullen van de derde editie van de WinterParade in Den Haag. Letterlijk én figuurlijk. Een 120 meter lange tafel fungeert als podium. Aan deze tafel dineert het publiek aan de hand van schalen die het publiek met elkaar deelt. Dit geeft wel even een andere betekenis aan de term ’dinner and a show’.Heeft u genoten van dit drieluik en bent u wellicht naar één van deze activiteiten geweest? Laat dan een reactie achter en deel uw ervaring. En houdt u onze blog in de gaten voor meer interessante onderwerpen :-)

  Blog zoeken


  Categorieën