Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De beste routes langs de Côte d'Azur

  Er zijn delen in de wereld die pas echt goed gewaardeerd kunnen worden wanneer men er alle rust en tijd voor neemt. De Côte d'Azur is zo'n plek.  Rijdt met een huurauto door dit prachtige kustgebied en neem de tijd om u te verdiepen in haar cultuur en schoonheid. Probeer één van de routes die Nice, Antibes en Menton verbindt waar de stranden, musea, kastelen en kathedralen reeds op u wachten.

  Nice

  Nice heeft een periode gekend waarin het een zelfstandig land was, totdat het in het jaar 1800 werd toegevoegd aan Frankrijk. Het gebied is sinds 200.000 jaar bewoond en zowel de Grieken als de Saracenen hebben op een bepaald punt over dit gebied geregeerd. Momenteel is het de vijfde grootste stad van Frankrijk. De rijke geschiedenis en het tropische klimaat van de stad maken dit een ideale bestemming tijdens uw reis langs de Côte d'Azur.

  Neem af en toe een pauze van het rijden door het Franse landschap en maak een wandeling door het Victoriaanse tijdperk over de Promenade des Anglais (Wandelweg van de Engelsen). De promenade werd in eerste instantie gebouwd voor de rijke bezoekers waar zij van het uitzicht op de oceaan konden genieten. Wanneer u in Nice bent kunt u ook een voorstelling in de Opéra de Nice bijwonen, eten in een café dat ligt aan het plein Place Masséna of de werken bekijken van de meest getalenteerde schilders van Rusland in het Musée National Marc Chagall.

  Antibes

  Op een half uur rijden afstand van Nice ligt de stad Antibes. In deze badplaats liggen de bezienswaardigheden, hotels en restaurants op een steenworp afstand van elkaar. Alhoewel dit gebied oorspronkelijk een Griekse kolonie was in de 5e eeuw voor Christus, is Antibes ook een deel van het Romeinse rijk geweest voordat het deel ging uitmaken van Frankrijk in het jaar 1400.

  Voor de museumbezoekers is Antibes een must: in het Château Grimaldi is het Picasso museum gevestigd (Musée Picasso Antibes). Andere interessante musea zijn het archeologische museum, een museum dat vertelt over de geschiedenis van de marine en een absinthe museum. Overige must see bezienswaardigheden zijn de vuurtoren Phare de la Garoupe, Le Parc Exflora en het Hôtel du Cap-Eden Roc, waar beroemdheden als Elizabeth Taylor en Marlene Dietrich ooit een nacht hebben doorgebracht. En vergeet niet de achterveertig stranden in Antibes waar u kunt zonnen, varen en vele andere watersporten kunt beoefenen.

  Menton

  Als u ergens een stad vol liefhebbers van jachten vindt (het vaartuig, niet het jagen op wild), dan is het wel in Menton. Nadat u zich heeft vergaapt aan deze aantrekkelijke vaartuigen kunt u op uw gemak de andere attracties van de stad bekijken. De verschillende tuinen die door de stad verspreid zijn varen wel bij het milde klimaat van de stad, en zijn daardoor populair bij het publiek. De Jardin Serre de la Madone staat bekend om een prachtig werk dat bestaat uit een dubbel zwembad, omgeven door een verzameling aan subtropische planten. Een andere lokale tuin, de Jardin botanique exotique du Val Rahmeh, wordt beheerd door het Muséum national d'histoire naturelle. Hier wordt veelvuldig onderzoek verricht, maar desalniettemin kunnen bezoekers hier het hele jaar door terecht.

  Andere interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de vierhonderd jaar oude basiliek van Saint-Michel Archange, het Jean Cocteau Museum en een historische overdekte markt waar dagelijks lokale producten te koop zijn.Wilt u in stijl door de Côte d'Azur rijden? Dat kan met de luxe autohuur van Auto Europe. Auto Europe wenst u een goede reis!

  Blog zoeken


  Categorieën