Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Big Five in Zuid-Afrika

  Een vakantie in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een safari. In de grote wildparken kunt u prachtige, uitgestrekte landschappen en de Big Five bewonderen.

  De Big Five in Zuid-Afrika zijn 5 grote dieren die eens door jagers als de vijf moeilijkste dieren om te jagen werden beschouwd. De Big Five bestaan uit de leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de neushoorn. In de vele wildparken van Zuid-Afrika leven deze dieren, bijvoorbeeld in het Krugerpark ten oosten van Johannesburg en Pretoria. Tijdens een safari of bezoek aan een wildpark is het niet altijd makkelijk om de dieren in het wild te spotten, maar een ranger kan aan de hand van voetafdrukken en andere sporen bepalen waar de dieren zich bevinden.

  Leeuw

  De leeuw wordt ook wel de Koning der Dieren genoemd vanwege zijn imposante verschijning en imponerende manen. Na de tijger is de leeuw het op één na grootste katachtige roofdier. Mannelijke leeuwen kunnen meer dan 250 kilo wegen worden gemiddeld tussen de 10 en 14 jaar oud. Leeuwen leven in de savanne samen in een sociale kudde, die bestaat uit meerdere leeuwinnen, hun welpen en jonge leeuwen. Volwassen mannelijke leeuwen leven alleen en hebben een struinend bestaan. Zij komen alleen bij een groep leeuwinnen langs tijdens de paartijd.

  Luipaard

  Met uitzondering van de periode vanaf de paartijd tot dat de vrouwtjes hun welpen hebben groot gebracht, leeft het luipaard alleen in zijn eigen territorium. Wanneer meerdere dieren in hetzelfde gebied zouden leven, zouden ze alle op dezelfde prooien jagen. Daarom markeert het luipaard zijn territorium met urine en gekraste sporen en slaapt hij overdag hoog verstopt in de bomen.

  Olifant

  Er zijn Afrikaanse en Indische olifanten. De Afrikaanse olifant is de grootste en kan tot wel 7500 kilogram wegen en 70 jaar oud worden. Hij onderscheidt zich van de Indische olifant ondermeer door grotere oren. Olifanten voeden zich hoofdzakelijk met bladeren, boomschors, vruchten en gras. Vrouwelijke olifanten leven met hun jongen samen in grote kuddes. Mannetjes leven alleen en zoeken alleen tijdens paartijd de kuddes op.

  Buffel

  Buffels kunnen in de meeste gebieden leven, maar zij zijn wel gebonden aan de aanwezigheid van water in hun leefomgeving. De dieren gebruiken het water om te drinken, te baden en om door de modder te rollen. Buffels leven in kuddes van 30 tot 50 dieren en ze kunnen tot wel 1000 kilo wegen.

  Neushoorn

  In Afrika leven twee soorten neushoorns: de witte en de zwarte neushoorn. De witte neushoorn, ook wel breedlipneushoorn genoemd, heeft korte poten en een brede hals. Hij heeft twee hoorns op zijn kop waarvan de voorste langer is dan de achterste. De puntlipneushoorn, die ook wel zwarte neushoorn wordt genoemd, heeft lange slanke hoorns en komt niet veel voor. De benamingen wit en zwart zijn het gevolg van een spraakverwarring, want de dieren zelf zijn namelijk niet wit of zwart, maar grijs van kleur. In het Afrikaans werd de witte neushoorn 'wijd' genoemd, wat in het Engels foutief werd overgenomen als 'white' (wit). 'Wijd' betekent breed en verwijst naar de brede kop van deze soort neushoorn. Als logisch gevolg van deze spraakverwarring werd de andere neushoorn 'zwarte neushoorn' genoemd. Neushoorns leven in de savanne en in de bosjes, waar ze zich voeden met gras en planten.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u zelf met een voordelige huurauto de adembenemende landschappen van Zuid-Afrika ontdekken? Voor al uw vragen over autoverhuur in Zuid-Afrika kunt u contact met ons opnemen via het gratis telefoonnummer 085 - 001 2614. Misschien spot u één van de Big Five, of misschien wel allemaal!Fijne safari!

  Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën