Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Autohuur en extra kosten ter plaatse

  De prijs van een week autohuur bestaat uit meer als slechts de huurprijs. Ter plaatse bij de lokale autoverhuurmaatschappij komen er doorgaans nog extra kosten bij. Welke dat zijn, leest u hier.Wanneer u een huurauto boekt, betaalt u via onze website de huurprijs voor de betreffende huurauto. Afhankelijk van de autoverhuurmaatschappij kan deze prijs zeer voordelig zijn. Een week autohuur in Spanje voor slechts enkele tientallen euro's klinkt als een koopje! Houdt u er echter rekening mee dat u ter plaatse meer moet betalen. Naast de huurprijs kunt u de volgende kosten verwachten:-    borg voor de huurauto-    eerste tank brandstof-    extra verzekeringenIndien van toepassing:-    tweede bestuurder-    optionele uitrusting, zoals bijvoorbeeld een kinderzitje-    jonge bestuurders toeslagAangezien iedere verhuurmaatschappij andere bedragen en voorwaarden heeft, is het moeilijk om voor alle verhuurders de extra kosten te noemen. In de Product Informatie en in de Algemene Voorwaarden, die u zowel op onze website als op uw voucher kunt nalezen, staan de specifieke bedragen bij de betreffende autohuur.

  Borg voor de huurauto

  Als u een auto huurt, zal de autoverhuurder een bepaald bedrag op uw creditcard blokkeren. Dit is de borg voor de huurauto. Zodra u de huurauto weer ongeschonden inlevert, zal dit bedrag worden vrijgegeven of krijgt u het weer teruggestort. Mocht er onverhoopt iets met de huurauto gebeuren, dan kan de verhuurder (een deel van) de borg inhouden.

  Eerste tank brandstof

  De grootste kostenpost ter plaatse is vaak de eerste tank brandstof. Lokale autoverhuurmaatschappijen die een vol-leeg brandstofbeleid hanteren, vragen vaak flinke bedragen voor de eerste tank brandstof. De prijs ligt vaak een stuk hoger dan de normale brandstofprijs aan de pomp. Bij vol-leeg betaalt u bij het ophalen van de huurauto voor een volle tank en dient u de huurauto weer zo leeg mogelijk in te leveren. Niet verbruikte brandstof wordt niet vergoed. Houdt daar dus rekening mee. Tip van Auto Europe: kies een autoverhuurder met een vol-vol brandstofbeleid!

  Extra verzekeringen

  De autoverhuurder ter plaatse zal altijd proberen u extra verzekeringen te verkopen. Deze verzekeringen zijn te allen tijde optioneel.

  Tweede bestuurder

  Voor een tweede bestuurder moet u vaak een extra toeslag per dag betalen. Bij sommige autoverhuurders is de tweede bestuurder al bij de huurprijs inbegrepen en hoeft u niets extra te betalen.

  Optionele uitrusting

  Voor optionele uitrusting, zoals bijvoorbeeld een kinderzitje, zal u ter plaatse een extra bedrag per dag moeten betalen.

  Jonge bestuurderstoeslag

  Over het algemeen verwachten autoverhuurders dat de bestuurder over voldoende rij ervaring beschikt. Om die reden moet de bestuurder doorgaans minstens 21 jaar oud zijn, bij sommige maatschappijen zelfs 23 jaar. Daarnaast wordt er van jonge bestuurders (doorgaanse tussen 21-25 jaar) een jonge bestuurderstoeslag verlangd, de zogenoemde 'Young driver surcharge'.Als u zich van te voren goed informeert over eventuele bijkomende kosten bij uw autohuur, voorkomt u onaangename verassingen op uw vakantiebestemming en blijft uw autohuur voordelig!

  Fijne autohuur!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën