Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  200 jaar Nederlands koninkrijk in het Caribisch gebied

  Nederland viert uitgebreid haar 200 jarig bestaan. En hoewel de meeste evenementen en vieringen op Nederlandse bodem plaatsvinden, bevindt het koninkrijk der Nederlanden zich niet enkel in Europa. Ook de andere drie landen binnen het koninkrijk, Curaçao, Aruba en Sint Maarten, herdenken de totstandkoming van het koninkrijk in haar huidige vorm. Eén van de zes grootse evenementen tijdens deze viering vindt dan ook plaats in het Caribisch gebied: een aantal jeugddebatwedstrijden zal op Sint Maarten plaatsvinden. En ook al is dit evenement reden genoeg om een reis naar het Caribisch gebied te boeken, toch hebben wij een aantal andere bezienswaardigheden samengesteld die u niet mag missen!

  Aruba

  Aruba is het toonbeeld van een vakantiebestemming waar u zich te goed kunt doen aan zon, zee en strand. Aruba heeft echter meer in huis dan heerlijke temperaturen en witte zandstranden. Neem bijvoorbeeld the Butterfly Farm (vlindertuin). Met behulp van een deskundige gids leert u meer over de verschillende stadia van het leven van de vlinder, ziet u vlinders die voorkomen in diverse uithoeken in de wereld en kunt u in de ochtend pasgeboren vlinders zien die voor het eerst het luchtruim verkennen.

  Ontdek een hele andere kant van Aruba en verken de mysterieuze grotten van het eiland in het Nationaal park Arikok. In dit park vindt u onder andere de Guadirikiri grot die bekend staat om het zonlicht dat door de gaten van het rotsdak schijnt, en zo twee grotkamers verlicht wat prachtige foto’s oplevert. Een andere populaire grot is de Fontein grot, waar de Arawak indianen rotsschilderingen hebben achtergelaten die zeer goed bewaard zijn gebleven. Maar u kunt ook een duik nemen in het natuurlijke zwembad, oftewel de ’Natural Pool’. Vanwege het ruige terrein kunt u er alleen te voet of met een terreinwagen komen, maar u krijgt daar zeker een bijzondere ervaring voor terug.

  Sint Maarten

  Voor pure ontspanning moet u zeker naar Sint Maarten. Op dit eiland vindt u het allemaal: witte zandstranden, watersporten en een onderwaterwereld waar je u tegen zegt. En al heeft dit eiland minder culturele bezienswaardigheden, wanneer u compleet wilt genieten en uw energie op wilt laden bent u in Sint Maarten aan het juiste adres.

  Curaçao

  Ook Curaçao staat veelal bekend om haar zandstranden en azuurblauwe zee, maar zij die het heerlijke luieren willen afwisselen met een culturele uitstap kunnen daarvoor ook zeker op Curaçao terecht. Het Christoffelpark, bijvoorbeeld, biedt zowel diverse zeldzame planten en dieren als cultuur en historie. Het park bestaat namelijk uit drie voormalige plantages en er worden wandelingen georganiseerd die dieper ingaan op de geschiedenis.

  Wegens de omvang van het park, het park beslaat ongeveer 2000 hectare, is het mogelijk om het park te bezoeken met een auto, op de fiets, te voet of u kunt u aanmelden voor één van de speciale toeren die het park aanbiedt. Grenzend aan het Christoffelpark is het nationale park Shete Boka (dit betekent ’zeven inhammen’ of ’zeven baaien’). In dit park kun je zien hoe de zee torenhoog tegen de kust slaat met het geluid van pistoolschoten en zijn er verschillende inhammen en baaien waar een drietal verschillende soorten zeeschildpadden hun eieren leggen. Voor een andere bijzondere activiteit kunt u ook naar de Ostrich Farm. Naast een rondleiding van de boerderij is het mogelijk om de struisvogels te voeren, te aaien en kun je er zelfs op rijden. En wilt u weten hoe een struisvogel nou eigenlijk smaakt? In het restaurant kunt u zowel een struisvogelomelet als een struisvogelsteak eten ;) .

  Blog zoeken


  Categorieën