Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  10 Manieren om goedkoper auto te rijden

  Wel of geen auto? Iedereen die een auto heeft weet dat de kosten hiervoor aardig kunnen oplopen. Dan zijn er onverwachte reparaties, apk, benzine en onderhoud, om maar wat te noemen. Auto Europe, een belangrijke bemiddelaar in autoverhuur, heeft opdracht gegeven te onderzoeken wat de werkelijke kosten op jaarbasis zijn van het rijden in een auto. En hoewel het mogelijk is de maandelijkse kosten omlaag te brengen beslist u zelf wat het beste bij u past. Hier zijn de tien beste manieren om de kosten voor autorijden te besparen.

  1. Algemene periodieke keuring

  In Nederland moeten autobezitters jaarlijks de algemene periodieke keuring (apk) ondergaan om vast te stellen dat op dat moment de auto veilig genoeg is om de weg mee op te gaan. Er is geen vast bedrag vastgesteld voor deze keuring. De kosten kunnen variëren tussen de € 15,- en € 50,-. Dit bedrag is wellicht niet erg hoog, maar de echte kosten liggen in het laten uitvoeren van reparaties. Neem het zekere voor het onzekere en laat uw auto minstens twee maanden voor de einddatum testen. Per maand geven wij gemiddeld € 22,50 uit aan de keuring en eventueel daaruit voortvloeiende reparaties.

  2. Benzine

  De prijs van benzine is ook belangrijk wanneer u uw budget voor uw auto plant. Daarbij zijn er dingen die u zelf kunt doen zodat uw auto efficiënter rijdt. Zet alle airconditioning uit, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Wanneer deze aan staat gebruikt deze namelijk een aardige hoeveelheid benzine. Ook speelt de grootte en het gewicht van uw auto een rol. Verwijder onnodige zaken uit uw auto, zoals bijvoorbeeld een imperiaal als u deze niet gebruikt. Dit zult u op de lange termijn merken in uw brandstofverbruik. Niet onbelangrijk is uw rijstijl. Kies voor een rustig tempo, versnel langzaam het tempo en probeer rustig af te remmen, zonder hard op de rem te trappen. Maandelijks geven wij gemiddeld € 112,49 uit aan benzine. Zou het niet fijn zijn als dit bedrag omlaag kan?

  3. Reparaties

  Op jaarbasis besteden wij gemiddeld € 899 aan het laten uitvoeren van reparaties en onderhoud. Hoewel onverwachte reparaties erg frustrerend kunnen zijn kunt u enkele dingen doen om dit te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg ervoor dat u bij het kopen van een auto alles goed checkt en controleert, zodat u weet dat u een betrouwbaar voertuig aanschaft. Laat ook regelmatig uw auto checken en onderhoudt deze goed. Zo verkleint u het risico op onverwachte reparaties en financiële moeilijkheden. Tegenwoordig kunt u online “tutorials” vinden, waarmee u uzelf kunt leren de kleinste problemen aan de auto te verhelpen. Denk dan bijvoorbeeld aan het verwisselen van een accu, zekeringen en koplampen. Ga voor de grotere problemen naar een betrouwbare monteur. Vergelijk monteurs en garages online of vraag rond bij familie en vrienden. Zelfs de onderdelen hoeven niet gloednieuw te zijn. Zoek online een goedkopere versie; zolang de onderdelen van goede kwaliteit zijn en goed functioneren kunt u deze prima gebruiken.

  4. Parkeren

  Als u in een stedelijk gebied woont en u uw auto dagelijks gebruikt, dan is er een grote kans dat u bijna overal moet betalen om te parkeren. Gemiddeld geven wij per maand € 14,- uit aan parkeergeld. Hoe u deze kosten omlaag kunt brengen? Rijd samen met een collega naar het werk, zodat u niet alleen bespaart op parkeerkosten maar ook op benzine. Een andere milieuvriendelijke optie is het openbaar vervoer te nemen. Ook zijn er in verschillende steden “Park & Ride” plekken. Het is simpel; rijd naar de metro of bushalte, parkeer (vaak gratis) op de parkeerplaats en neem de metro of bus naar het werk! Bij sommige parkeergarages is het mogelijk een maandelijks abonnement te nemen. Ook dit is voordeliger dan elke dag te moeten betalen.

  5. Verzekering

  Neem de tijd voor het vinden van de juiste en meest optimale verzekering, zodat u hopelijk minder betaalt dan het gemiddelde maandbedrag van € 75,-. Bekijk alle mogelijkheden voordat u voor een peperdure verzekering tekent. Ga bijvoorbeeld naar een vergelijkingssite waar u verschillende verzekeringen en verzekeraars online kunt vergelijken. Indien u hier niet vindt wat u zoekt kunt u gebruikmaken van een verzekeringsagent. Andere manieren om geld te besparen zijn door op voorhand te betalen en uw eigen risico te verhogen. Lees altijd de kleine lettertjes zodat u niet onnodig dure extra’s afsluit. Houd het simpel, maak een lijst met voor- en nadelen en kies voor de verzekering die aan uw eisen voldoet.

  6. Wegenbelasting

  Per maand betalen wij ongeveer € 23,- aan wegenbelasting. De kosten hangen onder andere af van de CO2-uitstoot en het soort brandstof dat het voertuig gebruikt. Om deze kosten te drukken kunt u kiezen voor een elektrische auto of voor een auto uit een lichtere gewichtsklasse.

  7. Schoonmaken

  Gemiddeld geven we per maand € 3,50 uit aan het schoonmaken van de auto. Dit lijkt misschien niet veel, maar dit komt uit op € 42,- per jaar en alle beetjes helpen! Let op aanbiedingen waarmee u minder betaalt voor schoonmaakproducten of een wasbeurt.

  8. Boetes

  U kunt in het verkeer nooit voorzichtig genoeg zijn. Natuurlijk moet u te allen tijde alert zijn, maar hoe kunt u een boete voorkomen? Volg simpelweg de regels, let op de maximumsnelheid, parkeerborden, parkeermeter, parkeerzones, zorg dat u altijd alle benodigde documentatie bij u heeft en laat regelmatig uw auto controleren.

  9. Carpoolen

  Carpoolen is niets nieuws, maar is zeker een goede manier om geld te besparen en het is beter voor het milieu. Vraag rond bij uw collega’s om te zien wie interesse heeft in het delen van benzine- en parkeerkosten. Online zijn er meerdere platforms waar u mensen kunt vinden die hierin geïnteresseerd zijn.

  10. Wees sportief

  Kies liever voor de fiets dan voor de auto! Op deze manier bespaart u niet alleen geld, maar krijgt u ook uw dagelijkse portie beweging. Echter, als alternatief zijn het openbaar vervoer, carpoolen of werken vanuit huis ook niet slecht. Zeker niet als het aankomt op het verminderen van files, kosten en vervuiling.

  Als u de auto niet elke dag nodig heeft maar slechts af en toe, dan is een auto huren de beste en meest betaalbare optie. Gemiddeld zijn de kosten voor het hebben en onderhouden van een auto € 303,- per maand! Tel hier het aankoopbedrag bij op, de tijd die u steekt in het onderhouden van de auto en de administratie, en u zult zien dat een auto huren voor vakantie en dagelijks het openbaar vervoer nemen op de lange baan de beste manieren zijn om geld te besparen.

  Blog zoeken


  Categorieën