Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  WERELDWIJDE KERSTTRADITIES

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Wereldwijde kerstgebruiken

  Kerst wordt vrijwel overal ter wereld gevierd, zij het op verschillende manieren. Hieronder kunt u zien hoe een aantal landen op hun eigen manier kerst vieren.

  Wilt u kerst ook op een andere manier vieren? Auto Europe biedt autoverhuur aan op meer dan 24.000 locaties in 180 landen. Bezoek het land van uw keuze en maak uw kerst onvergetelijk!

  Nog maar een paar weken te gaan en de kerstdagen breken weer aan! Kerst wordt wereldwijd gevierd, maar in zoveel verschillende landen wordt ook kerst op verschillende manieren gevierd. Men feest, slaat piñatas stuk, deelt wafels of voert een speciale dans uit. In deze infographic hebben we enkele landen toegelicht die kerst op een hele andere manier vieren dan zoals wij dat gewend zijn. Meer weten? Lees dan verder!

  God Jul uit Zweden

  In de Scandinavische landen vliegen de cadeaus u letterlijk om de oren! Wanneer u iemand een cadeau wilt geven (Julklapp genoemd) kunt u deze namelijk gewoon de kamer in gooien. Het is in Zweden ook traditie om een bord pap in de vensterbank neer te zetten. Dit zou ervoor zorgen dat de kobold Tomte geen grappen met u uithaalt.

  Gleðileg jól uit IJsland

  In IJsland wordt kerst gevierd vanaf kerstavond tot aan Driekoningen. Jaren geleden werden kerstbomen, bij gebrek aan sparren, uit hout gesneden en groen geverfd. De cadeaus worden in IJsland uitgedeeld door 13 kabouters die uit de bergen komen. Ze verschijnen 12 dagen voor kerstavond en verdwijnen weer één voor één vanaf eerste kerstdag, totdat ze allemaal verdwenen zijn op Driekoningen.

  Wesołych Świąt uit Polen

  Kerstavond (Wigilia) begint zodra de eerste ster aan de hemel verschijnt. Het is normaal dat er een extra bord op tafel wordt geplaatst. Ter nagedachtenis aan de twaalf apostelen worden er 12 gangen geserveerd. Een andere belangrijke traditie is het delen van een wafel op kerstavond. Iedereen neemt hier een stukje van en wenst elkaar geluk toe.

  Nollaig Shona uit Ierland

  In Ierland worden huizen versierd met hulst, guirlandes en maretakken, maar veel mensen hebben ook een kerstkrans met vijf kaarsen. Drie kaarsen zijn paars, één kaars is roze en één kaars is wit, welke op kerstavond wordt aangestoken. De kerstman brengt 's avonds cadeautjes rond.

  Gleðilig Rozhdestvo uit Rusland

  In Rusland wordt kerst op 7 januari gevierd, maar enkel op religieuze wijze. Het uitwisselen van cadeaus vindt plaats tijdens oud en nieuw.

  Gleðilig jól van de Faeröer

  De kerstviering duurt op deze eilandengroep 21 dagen, tot aan 13 januari. Ter afsluiting van de kerstperiode wordt een speciale dans opgevoerd.

  Feliz Navidad uit Mexico

  In Mexico begint kerst op 15 december. Elke dag wordt gevierd als een echte fiësta. Dit feest, genaamd Posada, wordt gevierd met luide muziek en dans. Zoals de traditie het wil wordt er punch gedronken (ponche) en worden er piñata's kapot geslagen die gevuld zijn met noten en vruchten.

  Merry Christmas uit Australië

  Wilt u kerst eens helemaal anders vieren? Ga dan eens met de kerstdagen naar een prachtig zandstrand in Australië! Geniet van de brandende zon onder het genot van een smakelijk stuk kalkoen van de barbecue!

  Wereldwijde kerstgebruiken