Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  CAMPERVERHUUR IN
  HELSINKI

  Camperhuur Wereldwijd
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Camperhuur Wereldwijd

  Camper huren in Helsinki

  Uw volgende vakantie brengt u naar Finland? Een camper huren in Helsinki is dan de beste manier om de stad en de rest van Finland te verkennen. Profiteer van de voordelen van een camper en deel uw tijd precies in zoals u dat wilt en geniet van het comfort. Breng voldoende tijd door in de stad voordat u de regio en andere steden verkent. Begin direct met zoeken naar een geschikt model op onze website. Net als bij onze huurauto's biedt Auto Europe een grote selectie van verschillende campers aan voor alle behoeften. Boek vandaag nog het perfecte voertuig voor u en uw reisgenoten - eenvoudig, snel en gemakkelijk! Heeft u nog vragen? Pak dan uw telefoon en laat u adviseren door ons camperteam op tel. +49 (0) 89 412 072 98.

  Campings in en rond Helsinki

  Om u van te voren een overzicht te geven van de campings in de regio, hebben we in dit gedeelte enkele voorbeelden voor u opgesomd. Zorg er bij het plannen van de route voor dat u onderweg mogelijkheden hebt om uw tocht op één van de campings te onderbreken. Na een ontspannen nachtrust en een zelfbereide maaltijd, start u volledig fit de volgende fase van uw reis door Finland.

  Rastila Camping Deze camping ligt slechts 14 kilometer ten noordoosten van Helsinki. Er zijn 133 standplaatsen beschikbaar voor campers die voorzien vam stroom en draadloos internet. Niet ver van het complex vindt u een prachtig zandstrand en een binnenzwembad. Direct aan het plein is er een sauna, twee restaurants, een fietsverhuur en een kinderspeelplaats. De sanitaire voorzieningen beschikken over warm water.
  Espoo Oittaa Campsite De camping Espoo Oittaa ligt vlakbij de stad Espoo, op ongeveer 25 kilometer van Helsinki. Er zijn veel standplaatsen op de camping, maar slechts 64 zijn voorzien van elektriciteit. Het Bodomjärvi-meer nodigt u uit om te zwemmen. Een echte aanrader is een bezoek aan Espoo, waar u kunt wandelen in het winkelcentrum of enkele bezienswaardigheden kunt bezoeken.
  Porvoo Camping Kokonniemi Ongeveer 54 kilometer van Helsinki vindt u deze faciliteit. Het biedt 40 standplaatsen voor campers met elektriciteitsaansluitingen. U kunt naar de sauna op het plein gaan of een partijtje minigolf spelen. Het levendige centrum van Porvoo is te voet of met de fiets te bereiken. Fietsen kunnen ter plaatse worden gehuurd mocht u die niet zelf hebben meegenomen.
  Matkailukeskus Lempivaara De E12 brengt u binnen ongeveer een uur naar deze camping. De rit is het alleen waard vanwege de pittoreske locatie. Zo is het gebied omringd door veel bos en kleine meren, de vele optionele houten hutten die te boeken zijn, maken het idyllische algehele beeld perfect. 200 standplaatsen met stroomvoorziening zijn beschikbaar voor campers.
  Santalahti Resort Met 135 kilometer rijafstand is het resort het verst verwijderd van de tot nu toe genoemde voorbeelden, maar hier vindt u een prachtig complex met een aantal luxe faciliteiten. Campers kunnen worden ondergebracht op 120 standplaatsen. Naast de stroom is er ook een tv-aansluiting op 70 standplaatsen. In de omgeving vindt u twee prachtige wandelroutes en verschillende visstekken.

  Beschikbare Campers in Helsinki

  Bij Auto Europe heeft u veel verschillende modellen om uit te kiezen bij camperverhuur in Helsinki. Bekijk deze vier voorbeeldmodellen, die beschikbaar zijn naast enkele andere in Helsinki. De Compact Plus (5,99 meter lang) is een ideaal voertuig voor twee reizigers. De uitrusting van de camper is comfortabel met toilet, douche en keuken, voor de nachtrust is een tweepersoonsbed beschikbaar. Hoewel het Compact Luxury-model qua lengte vergelijkbaar is (zes meter) met het vorige model, is het geschikt voor maximaal vier personen, verdeeld over twee tweepersoonsbedden. Alle passagiers genieten van de luxe van een toilet, een douche en een keuken. Meer ruimte voor vier reizigers is beschikbaar met dezelfde uitrusting in het bijna 7.40-meter model Comfort Luxury. De slaapplaatsen in deze camper zijn verdeeld in een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Als u een vakantie met het gezin hebt, kunt u de Family Plus overwegen. Dankzij twee eenpersoonsbedden en twee tweepersoonsbedden vindt iedereen een plaats in het voertuig. Natuurlijk hoeft u niet te doen zonder douche, keuken en toilet. Alle modellen bevatten vers en afvalwatertanks.

  Compact Plus Luxury

  Compact Plus

  Slaapplaatsen: 2 pers.
  Categorie: Klasse B
  Lengte: 5.99 Meter
  Transmissie: Handmatig
  Brandstof: Diesel

  Klasse B Luxury

  Slaapplaatsen: 4 pers.
  Categorie: Klasse B
  Lengte: 5.9 - 7.6 Meter
  Transmissie: Handmatig
  Brandstof: Diesel
  Family Standard Family Plus

  Family Standard

  Slaapplaatsen: 4 pers.
  Categorie: Klasse B
  Lengte: 7.38 Meter
  Transmissie: Handmatig
  Brandstof: Diesel

  Family Plus

  Slaapplaatsen: 6 pers.
  Categorie: Klasse C
  Lengte: 6.51 Meter
  Transmissie: Handmatig
  Brandstof: Diesel

  Wetenswaardigheden over Helsinki

  Er is veel te zien in de hoofdstad van Finland, waar vandaag meer dan 630.000 mensen wonen. Zelfs de architectuur van de stad laat duidelijk zijn diversiteit zien met gebouwen in de stijl van classicisme, functionalisme en art nouveau. Het beroemdste gebouw in de stad is ongetwijfeld de kathedraal van Helsinki op het Senaatsplein, dat al op enige afstand te zien is. U vindt hier ook het Senaatsgebouw, het hoofdgebouw van de universiteit en met het Sederholm-huis het oudste stenen gebouw in het centrum van de stad. De Finse nationale bibliotheek moet ook van binnen en van buiten bekijken. In het Finnish Architecture Museum leert u meer over de architectuur. De National Gallery of Finland heeft een aanzienlijke collectie kunstwerken, verdeeld over het Ateneum (voornamelijk werken van Finse kunstenaars), Kiasma (hedendaagse kunst) en het Sinebrychoff Art Museum (Europese kunst). Bezoek voor nog meer cultuur het Nationale Theater, de Nationale Opera of de Musiikkitalo Concertzaal, die in 2011 is geopend.

  U moet ook een wandeling maken langs de winkelstraat Aleksanterinkatu, die het hiervoorgenoemde Senaatsplein verbindt met de Boulevard Mannerheimintie. Een duidelijke aanbeveling is het Esplanadi Park, dat niet alleen uitnodigt tot een picknick, maar ook regelmatig concerten biedt dankzij het openluchtpodium. Maar dit is slechts één van de vele parken in de stad. Bijna 30% van het totale stedelijke gebied bestaat uit bos of parken. Een absolute aanrader is het buitengewoon populaire park Kaivopuisto, dat direct aan zee ligt. Hier kunt u niet alleen het observatorium zien, vanaf de rotsen van het park, maar heeft u ook een fantastisch uitzicht op het vestingeiland Suomenlinna. Bovendien is er elk jaar op Helsinki-dag (12 juni) een gratis openluchtconcert. Als u een uitstapje naar het strand wilt maken, raden wij de Hietaranta aan, die niet ver van het stadscentrum ligt. In de haven kunt u vele excursies en tochten per veerboot boeken. Mogelijke bestemmingen zijn b.v. de dierentuin van Korkeasaari op het eiland met dezelfde naam of het vestingeiland eiland Suomenlinna. Er is ook een directe verbinding met Travemünde in Duitsland.

  Dat was natuurlijk niet alles wat u in de stad kunt ervaren. Een camper huren in Helsinki geeft u vele vrijheden. Nadat u uw tijd hebt besteed om zoveel mogelijk bezienswaardigeheden te bezoeken, kunt u de rest Finland verkennen. Door uw voorraad op voor vertrek goed aan te vullen, kunt u altijd voor uzelf zorgen op een camping van uw keuze. Niet alleen bespaart u geld, u voelt zich ook wat meer net als thuis. Door het grote aantal campings in het hele land kunnen zelfs langere afstanden optimaal worden gepland.