Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  CHECKLIST

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Autoverhuur checklist

  Een auto huren is een hele goede manier om zoveel mogelijk van een vakantiebestemming te zien. Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u een auto huurt is het goed om op bepaalde dingen te letten, zoals bijvoorbeeld de leeftijdslimiet, extra dekking en gelimiteerde kilometers. Geen zorgen want onze infographic geeft goed weer waar u rekening mee moet houden. Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen!

  Con Auto Europe staat wereldwijd bekend om haar lage prijzen en de meest voordelige aanbiedingen. Ook bieden wij de beste service, en u kunt onze reserveringsmedewerkers dagelijks bereiken op ons gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  Plan een trip met een groep vrienden of familie, boek een huurauto en maak een roadtrip! Een auto huren is dé manier om zonder al teveel stress op reis te gaan. Maak u boeking aan de hand van onze checklist zodat u weet waar u aan toe bent. En vergeet natuurlijk niet de noodzakelijke documenten bij u te hebben wanneer u de huurauto ophaalt.

  Leeftijdslimiet
  Om een auto te huren moet u meestal tussen de 18 en 25 jaar oud zijn, en in sommige gevallen moet u ook minimaal 1 of 2 jaar uw rijbewijs hebben. Voor deze leeftijden geldt vaak een jonge bestuurderstoeslag. Er zijn verhuurbedrijven die een maximum leeftijd hanteren en soms ook een toeslag in rekening brengen voor oudere bestuurders.

  Extra dekking
  Met slechts het basispakket bent u niet gedekt voor alle schade. U kunt lokaal een aanvullende dekking nemen of u kunt kiezen voor Restitutie van het Blijvend eigen risico of een Super Cover pakket van Auto Europe.

  Reisbeperkingen
  Soms is er sprake van een bepaalde beperking; dit komt voornamelijk voor in grote landen of in landen met extreme weersomstandigheden of ruig terrein. Het kan zo zijn dat het niet of beperkt is toegestaan om naar een bepaald gebied in een land te rijden, te rijden in water, strand of op een ongeasfalteerde weg of om een huurauto naar een eiland te vervoeren.

  Beperkte kilometers
  Stippel van tevoren uw route uit en selecteer uw huurauto daarop. Er zijn verhuurbedrijven waar u moet betalen voor extra kilometers.

  Extra bestuurders
  Er is een toeslag voor extra bestuurders, onder bepaalde voorwaarden. In enkele gevallen kan uw partner gratis als extra bestuurder rijden, of u kunt kiezen voor een boeking inclusief een extra bestuurder.

  Tol
  Er zijn verhuurbedrijven die de mogelijkheid bieden een speciaal tol apparaat te huren, of u kunt ineens bij het terugbrengen van de huurauto alle tol betalen.

  Grenzen oversteken
  Elk verhuurbedrijf heeft zo zijn eigen regels omtrent het reizen naar een ander land. Laat bij de boeking weten naar welke andere landen u wilt rijden en wij laten u weten of dit is toegestaan, en wat de eventuele extra kosten zijn.

  One way toeslag
  U kunt de huurauto niet zomaar op een andere locatie terugbrengen: Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn en dit moet bevestigd worden door het lokale verhuurbedrijf. Als u een one way boekt via onze website zullen wij u laten weten of dit mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn.

  Apparatuur
  Heeft u een kinderzitje of een GPS nodig? Via onze website kunt u bij uw boeking aangeven welke extra's u nodig heeft. Wij bevestigen dit bij het verhuurbedrijf zodat dit bij aankomst voor u klaarstaat. Deze extra's moeten ter plekke betaald worden.

  Infographic: Autohuur checklist