Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOMAAT AUTO HUREN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Een automaat auto huren bij Auto Europe

  Wat auto's betreft hebben we allemaal onze voorkeur, maar de meesten van ons zijn het erover eens dat een automatische auto rijden comfortabeler is dan een auto met handmatige versnellingsbak. Vooral als u op onbekend terrein rijdt, waar u de weg niet kent en moet letten op verkeersborden, en misschien ook nog moet wennen aan het rijden in een auto die niet de uwe is, is het fijn als u niet door continu schakelen wordt afgeleid. Een automaat auto huren zal het rijden op vakantie eenvoudiger maken. Zo kunt u zich op de weg en op uw reis concentreren zonder telkens te moeten schakelen. Ook bestuurders die gewend zijn aan een handgeschakelde auto kiezen er op vakantie vaak voor, een automaat te huren. Met name in landen waar men aan de andere kant van de weg rijdt, is het rijden eenvoudiger met een auto die automatisch schakelt.

  Beschikbaarheid

  Vooral in Engelstalige landen zoals de USA, Australië, Zuid-Afrika en Groot-Brittannië is het huren van een automaat auto populair. In Europa komt het vaker voor, een auto met handmatige versnelling te huren, ook al omdat de meeste verhuurbedrijven veel minder automaten in hun wagenpark hebben. Hetgeen betekent dat deze auto's sneller uitverkocht zijn. Dus wilt u een automaat auto huren, raden wij u ten zeerste aan tijdig te boeken, met name voor de drukke zomerperiode, om teleurstellingen te voorkomen.

  Het spreekt voor zich dat niemand zin heeft urenlang zijn of haar vakantie te plannen om er op het laatste moment achter te komen dat er geen automaat meer beschikbaar is op de bestemmingslocatie. Daarom raden wij u aan, uw automaat auto in elk geval al te boeken zodra u ongeveer weet, wanneer u deze nodig heeft. Immers kunt u uw reservering tot 48 uur voor ophaaldatum gratis bij ons annuleren respectievelijk wijzigen. Wij wijzen er wel op dat de huurprijs van de auto dan veranderd kan zijn. Onze prijsopgaven zijn gebaseerd op dagprijzen die dagelijks worden geactualiseerd. Als u tijdig boekt, kunt u in elk geval de op dat moment aangeboden prijs vasthouden. Zo loopt u niet het risico dat de auto van uw keuze tussentijds duurder wordt.

  De prijzen

  Vraag en aanbod bepalen de huurprijzen van een automaat auto. Over het algemeen is het huren van een automaat duurder dan een handgeschakelde auto. Plan uw huurbudget voor uw automaat autohuur dienovereenkomstig iets hoger in - nog een reden ruim van tevoren te boeken. Voor wat betreft het brandstofverbruik, hier is er geen noemenswaardig verschil, dus daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.

  Met het veilige en snelle online boekingssysteem van Auto Europe kunt u heel eenvoudig prijzen zoeken van automatische auto's en deze met die van handgeschakelde vergelijken. U kunt het soort schakeling uitkiezen door onder de knop "Transmissie", direct onder de filter van de zoekresultaten, "Automaat" te selecteren. Door de zoekresultaten eerst op automaat en daarna op handgeschakeld te filteren, krijgt u een goed beeld van de kosten op de door u gekozen locatie.

  Automaat auto's in ons wagenpark

  Bekijk ons wagenpark, op onze site ziet u per land een overzicht van de autocategoriën die er te huur aangeboden worden. Tevens vindt u er informatie over de grootte van de wagens, hoeveel personen er mee kunnen rjiden en voor hoeveel bagage er gemiddeld plek is enzovoorts. Neem de tijd deze informatie door te lezen zodat u goed voorbereid op weg zult gaan. Zo kunt u zich zorgeloos verheugen op uw roadtrip in Europa of waar dan ook ter wereld.