Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MACEDONIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Macedonië

  Algemene informatie
  Macedonië is een bergachtig land dat u vanwege de geografische ligging uitstekend met een huurauto kunt verkennen. In de hoofdstad Skopje vindt u vele autoverhuurbedrijven. In alle mogelijke huurautocategorieën staat voor u goedkope autoverhuur in Macedonië klaar.

  Vereisten
  Als u in Macedonië een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten achterin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Macedonië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80-100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Macedonië gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland. Overdag moet u echter met dimlicht rijden.

  Brandstof
  In de steden zijn genoeg tankstations te vinden, maar deze zijn ´s nachts vaak niet geopend.

  Tol
  In Macedonië wordt op bepaalde snelwegtrajecten tol geheven. De tol kunt u ter plaatse in Denar of euro betalen. Creditcards worden niet geaccepteerd.

  Parkeren
  Macedonië kent geen parkeermeters of parkeerschijven. Gebieden waar u niet mag parkeren, zijn met witte borden aangegeven. In Skopje zijn vier parkeerzones, waar u 2 uur of maximaal 4 uur mag parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in een bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.