Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Macedonië: Het beste geheim van de Balkan

  Ten noorden van Griekenland ligt de natie Macedonië op het Balkanschiereiland. Een land dat, net als de andere naties die zijn ontstaan na het uiteenvallen van Joegoslavië, te weinig aandacht krijgt als vakantieland. En dit terwijl Macedonië bijzonder prachtige landschappen heeft, evenals een ongelooflijke combinatie van geschiedenis en cultuur.Door het hele land heen vindt u besneeuwde bergtoppen, heldere bergmeren en glooiende groene heuvels, wat dit land een uitstekende bestemming maakt voor natuurliefhebbers en mensen die graag willen ontsnappen aan het drukke stadsleven. Naast de hoofdstad Skopje bestaat de rest van Macedonië uit landelijke dorpjes waar traditionele architectuur en de authentieke cultuur hoog in het vaandel staan. Juist op het platteland van Macedonië vindt u schitterende natuur, ongelooflijk oude architectuur en een idyllische levensstijl. En aangezien het openbaar vervoer geen landelijk netwerk heeft kunt u het beste een auto huren via Auto Europe om te genieten van het beste dat Macedonië te bieden heeft.

  Erfgoed en geschiedenis in Skopje

  In Skopje komen de rustieke traditionele cultuur, de adembenemende architectuur en het natuurschoon samen. Zo kunnen toeristen genieten van diverse en uiteenlopende bezienswaardigheden. De grootste rivier van het land, de Vardar, loopt door het midden van de stad waardoor de ene zijde de “oude stad” wordt genoemd en de andere zijde de “nieuwe stad”. In de oude stad bevinden zich ontelbare voorbeelden van bijzondere architectuur, zoals bijvoorbeeld litanie uit de prehistorie tot aan de twintigste eeuw. Eén van de meest belangrijke voorbeelden uit de historische architectuur is Fort Skopje, ook wel Fort Kale of Kale genoemd, in het oude centrum van de stad. Dit is een middeleeuwse ommuurde vesting waar u vanaf het hoogste punt over de rivier de Vardar uitkijkt. De vesting blijkt tot vandaag de dag van geschiedkundig belang te zijn: er zijn nog altijd archeologen die op verschillende locaties opgravingen doen. In 2010 is de grootste verzameling Byzantijnse munten ooit gevonden in Fort Kale.

  In het oude centrum vindt u een groot aantal moskeeën, kerken, musea en bazaars die enkele honderden tot enkele duizenden jaren oud zijn. Skopje is eveneens de geboortestad van Moeder Teresa en waar ter nagedachtenis aan haar het “Mother Teresa Memorial House” is opgericht. Dit gedenkteken is opgericht op dezelfde plek waar zij is gedoopt. Zowel bezoekers als lokale bewoners kunnen hier diverse relikwieën uit haar leven bezichtigen, zoals levensechte sculpturen van Moeder Teresa en haar familie.

  Ohrid - Het Jeruzalem van de Balkan

  Ongeveer twee uur rijden in zuidwestelijke richting vanaf Skopje ligt Ohrid, één van de oudste nederzettingen in Europa. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld als een natuurlijk en cultureel erfgoed. De benaming van Ohrid als “het Jeruzalem van de Balkan” heeft te maken met het feit dat er driehonderdvijfenzestig kerken in deze stad zijn, wat een overweldigende hoeveelheid is voor een stad met een bevolking van veertigduizend mensen.

  Ohrid ligt naast het Nationaal park Galičica; dit natuurpark heeft meer dan duizend soorten flora en fauna die uit het Tertiair stammen. De stad ligt eveneens vlakbij het Meer van Ohrid dat één van de diepste en oudste meren ter wereld is. Men schat dat dit meer zo’n twee tot drie miljoen jaar oud is. Het meer heeft een uniek ecosysteem met meer dan tweehonderd inheemse soorten fauna.Geniet van het kalme blauwe water van het Meer van Ohrid, bewonder de met sneeuw bedekte bergen en aanschouw de ongelooflijke architectuur in het centrum van Ohrid. Sluit uw dag af met een heerlijke Macedonische maaltijd in één van de traditionele restaurants.

  Blog zoeken


  Categorieën