Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN GIRONA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Girona met Auto Europe

  U kunt via Auto Europe een auto huren in Girona en de stad ontdekken! Rijdt met uw huurauto het binnenland van Spanje in, maak een uitstapje naar Frankrijk of geniet van een stranddag in één van de vele badplaatsen. Dankzij onze samenwerking met diverse verhuurbedrijven verspreid door heel Europa kunnen we kwalitatieve huurauto's aanbieden tegen de beste prijzen.

  Verkeer

  Hoewel in Girona de meeste verkeersregels gelijk zijn aan die in Nederland kan er sprake zijn van afwijkende regels. Hieronder zijn enkele verkeersregels die anders kunnen zijn.

  • Het is voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden om tijdens het rijden een koptelefoon of oortelefoon te dragen. Handsfree telefoneren is toegestaan, maar enkel met een volledig handsfree systeem.
  • Wanneer u verwacht langer dan twee minuten te wachten, bijvoorbeeld bij een spoorwegovergang of in de file, dient u de motor af te zetten.

  Voor meer informatie omtrent verkeersregelingen verwijzen wij u naar onze pagina bestuurdersinformatie in Spanje.

  Parkeren

  In Girona mag u, net als in andere Spaanse steden, in straten waar éénrichtingsverkeer rijdt op de even dagen aan de kant van de even huisnummers parkeren. Op oneven dagen is het toegestaan om aan de kant van de oneven huisnummers te parkeren. Gezien de grootte van de stad kunt u er voor kiezen om uw autoverhuur in Girona vlak buiten het centrum te parkeren en de stad te voet te verkennen.

  Geografische informatie

  De stad Girona is tevens de hoofdstad van de provincie Girona en ligt in de regio Catalonië, waarvan Barcelona de hoofdstad is. Evenzeer bekend in deze regio is de kuststrook Costa Brava. Dit paradijs van badplaatsen strekt zich uit vanaf de Franse grens vanaf het noordoosten van Spanje tot aan de badplaats Blanes in het zuidwesten. Een auto huren is een goede manier om de omgeving op uw gemak te verkennen.

  Vanaf de in de negentiende eeuw herbouwde stadsmuren heeft u een schitterend uitzicht van de stad. Wat u ook niet mag missen is de kathedraal van Girona. Dit fenomeen is in 2007 uitgeroepen tot één van de Zeven Wonderen van Catalonië en niet zonder reden. De kathedraal huisvest het breedste gotische schip van de wereld met een breedte van 22,98 meter. Wanneer men in de bouwkunst spreekt over een schip wordt de hoofdruimte van een kerkgebouw bedoelt. Als u door deze stad kuiert vergeet dan niet door de Joodse wijk te wandelen om van de vele winkels te genieten. Ook kunt u langs één van de rivieren die door de stad loopt wandelen, zoals bijvoorbeeld de Onyar. Deze rivier wordt gekarakteriseert door het beeld van vrolijk gekleurde huizen langs de oever.

  Het klimaat in Girona is, ondanks haar ligging landinwaarts, mediterraan. Bij een mediterraan klimaat spreekt men van warme zomers en milde winters. Wegens de ligging van de stad is het klimaat echter minder onderhevig aan de invloed van de Middellandse Zee. Dit betekent dat de temperatuur in de zomermaanden iets hoger en in de wintermaanden juist iets lager ligt dan in steden die aan de kust liggen. De meeste neerslag valt in Girona gedurende de herfst- en de wintermaanden.

  Luchthaven Girona

  De luchthaven van Girona ligt op ongeveer dertien kilometer afstand ten zuidwesten van Girona. Veel toeristen gebruiken deze luchthaven om hun reis naar één van de vele badplaatsen te starten. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een auto huren in Girona en vanuit de stad verder te reizen. Girona is echter de moeite van het bezoeken waard!

  Luchthaven Girona-Costa Brava
  Website: www.aena.es
  Telefoonnummer: +34 91321 1000, +34 902404 704

  Openbaar vervoer

  Wegens de omvang van de stad kunt u de stad te voet verkennen. Vanaf de Plaça Espanya kunt u zowel de bus als de trein nemen die u naar diverse plaatsen buiten Girona brengt.

  Bus
  Vanuit Girona zijn er een aantal bedrijven die met de autobus naar verschillende plaatsen in de omgeving rijden. Deze bussen vindt u naast het treinstation aan de Plaça Espanya.

  Trein
  Wilt u verder reizen naar bijvoorbeeld Barcelona of een dagje doorbrengen in Reus, dan kunt u gebruik maken van de trein. Het spoorweg netwerk biedt vervoer aan naar diverse steden in Spanje.

  Handige links

  Toeristische informatie