Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN NOORWEGEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Noorwegen - Vind uw perfecte huur

  Wanneer u op zoek bent naar autoverhuur in Noorwegen bent u het beste uit met Auto Europe. Wij hebben reeds zestig jaar ervaring in het verhuren van auto's, en weten wat onze klanten belangrijk vinden. U kunt voordelig een auto huren en deze ophalen bij één van de 24.000 locaties in meer dan 180 landen. En nu kunt u ook kiezen voor luxe autohuur. Het kan allemaal bij Auto Europe! Liever eerst lezen wat andere klanten zeggen over de autohuur in Noorwegen? Lees hun autohuur beoordelingen in Noorwegen en boek met een goed gevoel uw eigen auto in het land van de middernachtzon.

  Haal meer uit uw huurauto

  Een auto huren in Noorwegen is gemakkelijk en zonder gedoe, maar voordat u begint aan uw reis is het handig om van tevoren enkele verkeersregels en wat andere handige bestuurdersinformatie door te lezen, zodat u bekend bent met de regels van het land.

  Verkeersregels en tankstations

  • In Noorwegen rijdt men aan de rechterkant van de weg, en dient men links in te halen.
  • Men mag maximaal een alcoholpromillage van 0,2 in het bloed hebben. Auto Europe raadt het rijden onder invloed ten zeerste af.
  • Bestuurders moeten in Noorwegen ten allen tijde licht voeren.
  • In de winter zijn bepaalde wegen afgesloten. Houdt rekening met de temperatuur van de auto wanneer u een lange, steile berg oprijdt. Om te voorkomen dat de remmen oververhit raken kunt u het beste in een lage versnelling rijden wanneer u steile wegen afrijdt.
  • De openingstijden en prijzen van tankstations in Noorwegen kunnen landelijk nogal variëren. In de bergen en op het platteland zijn er minder tankstations, waardoor het lang kan duren voordat u een volgend tankstation tegenkomt.

  Tolwegen

  Er zijn in Noorwegen ongeveer vijftig wegen waar tol wordt geheven. De tol wordt grotendeels elektronisch geheven. Om gebruik te maken van elektronische tolheffing kunt u zich van tevoren online aanmelden met behulp van uw creditcard, zodat u de tolpoorten van AutoPASS kunt passeren zonder te hoeven stoppen. Het is tevens mogelijk om uzelf veertien dagen nadat u het eerste tolpoortje heeft gepasseerd te registeren. Indien u zich niet registreert kunt u betalen bij tankstations met een "KR-service". Wanneer u op een tolweg rijdt waar geen elektronische tol wordt geheven, mag u alleen van de AutoPASS tolpoort gebruik maken wanneer u reeds geregistreerd bent. Op deze website vindt u meer informatie over de tolwegen in Noorwegen.

  Leeftijdseisen

  Een auto huren in Noorwegen kan vanaf achttien jaar. De meeste verhuurbedrijven hanteren echter een minimum leeftijd van negentien jaar; er wordt vaak een toeslag in rekening gebracht voor bestuurders jonger dan vijfentwintig jaar.

  Valuta

  In Noorwegen is de Noorse kroon de munteenheid. U kunt geld wisselen bij wisselkantoren en VVV-kantoren, of u kunt ervoor kiezen om Noorse kronen te pinnen bij de pinautomaat. Winkels en restaurants accepteren vaak ook creditcards, zoals Diner's Club, Visa, American Express, Eurocard en Mastercard.

  Tijdsverschil

  Noorwegen bevindt zich in de winter in de tijdzone UTC+1 en in de zomer in de tijdzone UTC+2, net als in Nederland. Er is dus geen tijdsverschil.

  Woordenlijst

  Een grote meerderheid van de Noren spreekt Noors, alhoewel er twee officiële varianten zijn. Dit zijn het Bokmål, dat voortkomt uit het Deens, en het Nynorsk, dat gebaseerd is op Noorse dialecten. Hieronder vindt u een Noorse woordenlijst.

  Hallo - Hallo
  Goedemorgen - God Morgen
  Goedemiddag - God Ettermiddag
  Goedenavond - God Kveld
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Hvor er nærmeste politistasjon?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Hvor er nærmeste sykehus?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Hvor er det nærmeste minibank?
  Waar is [locatie]? - Hvor er [locatie]?
  Kan ik met creditcard betalen? - Kan jeg betale med kredittkort bil?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Kan jeg betale med debetkort?
  Hoeveel kost dit? - Hvor mye koster dette?
  Dank u wel - Takk
  Houdt het wisselgeld maar - Behold veksle

  Elektriciteit

  Men gebruikt in Noorwegen dezelfde stekkers en stopcontacten als in Nederland: Type F. U hoeft geen verloopstekker mee te nemen.

  Informatie over de visa en ambassade

  Bij uw reis naar Noorwegen dient u in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs, zoals uw Nederlandse identiteitskaart of paspoort.

  Nederlandse Ambassade in Oslo
  Oscars gate 29
  0244 Oslo
  Noorwegen
  E-mail: osl@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +47 23 33 36 00, +47 23 33 36 00 in noodgevallen buiten kantooruren

  Nederlands Consulaat in Stavanger
  Bergelandsgate 14
  4012 Stavanger
  Noorwegen
  E-mail: mitsem@mitsem.no
  Telefoonnummer: (+47) 51 53 00 00
  Fax: (+47) 51 53 00 01

  Camper huren in Noorwegen

  Reizigers die Noorwegen écht willen ervaren kunnen het beste een camper huren. Reis het land rond en ervaar zelf de bijzondere fenomenen als de middernachtzon en de poollichten. Noorwegen staat bekend om haar spectaculaire fjorden waarvan enkele zelfs staan vermeldt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Klik hier voor meer informatie.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Winterbanden

  Infographic De perfecte campervakantie