Kies a.u.b. het land waar u woonachtig bent.
Nederland
Taal  
Wij zoeken nu de beste aanbiedingen voor u in .
Onze prijzen zijn het wachten waard.
Autoverhuur zoekbalk

 • GEEN ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSKOSTEN

  Blijf flexibel tot 48 uur voor autohuurbegin
 • GEEN CREDITCARDKOSTEN

  Transparante aanbiedingen en beste prijs garantie
 • AL 60 JAAR DE BESTE SERVICE

  Als partner van wereldwijd bekende autoverhuurbedrijven
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Ophaallocatie:
  Vul a.u.b. de eerste letters van de gewenste locatie in en kies uit één van de voorgegeven suggesties.
 • Ophaallocatie:
  De gewenste locatie is niet gevonden. Controleer a.u.b. uw zoekopdracht.
 • Ophaallocatie:
  Vul een ophaallocatie in.
 • Inleverlocatie:
  Vul een inleverlocatie in.
 • Datum:
  Kies a.u.b. een inleverdatum die na de ophaaldatum komt.
 • Reizen naar Oost-Europa:
  Als u naar Oost-Europa reist, bel ons dan op het telefoonnummer +31850012614.
 • Er zijn geen corresponderende autohuuraanbieders op deze inleverlocatie. Kies alstublieft een andere ophaal- of inleverlocatie.
 • Leeftijd bestuurder:
  Vul de leeftijd van de bestuurder in.
Auto Europe werkt samen met Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
USA

Verkeersregels in de USA

Autorijden in de USA | Verzekeringen | Restricties autoverhuur

Autorijden in de USA

Algemene informatie
De Verenigde Staten hebben een zeer goed uitgebouwd wegennet. Er zijn drie soorten snelwegen in de USA: highways, expressways en freeways. Als de snelwegen meerdere staten met elkaar verbinden, worden ze interstate-highways genoemd. Over het algemeen houdt men in het verkeer in de USA veel rekening met andere weggebruikers. Voetgangers hebben altijd voorrang. U zult als Nederlander snel aan het Amerikaanse verkeer wennen. Het enige verschil is dat de meeste Amerikaanse auto´s een automaat hebben, in plaats van handmatige schakeling.

Vereisten
Om in de Verenigde Staten een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs wordt aangeraden voor autoverhuur in de USA. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

Maximumsnelheid
De maximumsnelheden in USA zijn:

 • Binnen de bebouwde kom 56 km/h
 • Buiten de bebouwde kom (normale highways) 89 km/h
 • Snelwegen (interstate-highways) 89-129 km/h

Verkeersregels
In de USA gelden afwijkende verkeersregels in de verschillende staten. Schoolbussen zijn in de Verenigde Staten bijzondere verkeersdeelnemers. Wanneer zij stoppen, mogen ze niet worden ingehaald.

Brandstof
Houdt u er rekening mee, dat het in de Verenigde Staten gebruikelijk is om eerst uw creditcard aan de pomp of bij de kassa te laten registreren en daarna pas te tanken. Het bedrag wordt automatisch van de creditcard afgeboekt.

Tol
Op vele wegen in de USA wordt tol geheven. Vooral in het oosten en in Californië zijn een aantal wegen, de zogenoemde tollways en turnpikes, bruggen en tunnels met private middelen gefinancierd en daarom tolwegen. De prijs voor de Golden Gate Bridge in San Francisco bedraagt vijf dollar in de richting van de binnenstad. Rijdt u in de andere richting de stad uit, dan hoeft u geen tol te betalen. Het is in de Verenigde Staten gebruikelijk dat u kunt kiezen uit twee parallelle wegen, waarvan er op één tol geheven wordt. Dit wordt Value Priving genoemd. Over het algemeen moeten alleen auto´s met één inzittende tol betalen. Auto´s met meer als twee inzittenden hoeven geen tol te betalen.

Parkeren
Bij winkelcentra, restaurants en winkels parkeert men op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. In woonwijken parkeert men doorgaans op de eigen oprit, zodat langs de straatrand parkeren minder gebruikelijk is als in Nederland. In de bebouwde kom is parkeren overal toegestaan, zolang er geen verkeersborden of bijzondere wegmarkeringen zijn. In bepaalde gebieden vindt u parkeermeters. Buiten de bebouwde kom is parkeren alleen op parkeerplaatsen toegestaan. De volgende kleuren stoepranden en de daarbijhorende parkeerregels zijn daarbij van belang: rood - algeheel parkeerverbod, geel/zwart - laad- en losplaats, wit - vijf minuten parkeren tijdens openingstijden, groen - tien minuten parkeren tijdens openingstijden, blauw - invalidenparkeerplaats. Voor brandkranen, bushaltes en uitritten is parkeren ten strengste verboden.

Verzekeringen

Algemene informatie
Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

Restricties autoverhuur

Algemene informatie
Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te mogen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

Reizen naar andere landen
Als u met uw huurauto naar andere landen zoals Alaska, Canada of Mexico wilt reizen, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 75 47.

One way autohuur
Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.


Kies het land waar u woonachtig bent
close