Kies a.u.b. het land waar u woonachtig bent.
Nederland
Taal  
Wij zoeken nu de beste aanbiedingen voor u in .
Onze prijzen zijn het wachten waard.
Autoverhuur zoekbalk

 • GEEN ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSKOSTEN

  Blijf flexibel tot 48 uur voor autohuurbegin
 • GEEN CREDITCARDKOSTEN

  Transparante aanbiedingen en beste prijs garantie
 • AL 60 JAAR DE BESTE SERVICE

  Als partner van wereldwijd bekende autoverhuurbedrijven
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Ophaallocatie:
  Vul a.u.b. de eerste letters van de gewenste locatie in en kies uit ÚÚn van de voorgegeven suggesties.
 • Ophaallocatie:
  De gewenste locatie is niet gevonden. Controleer a.u.b. uw zoekopdracht.
 • Ophaallocatie:
  Vul een ophaallocatie in.
 • Inleverlocatie:
  Vul een inleverlocatie in.
 • Datum:
  Kies a.u.b. een inleverdatum die na de ophaaldatum komt.
 • Reizen naar Oost-Europa:
  Als u naar Oost-Europa reist, bel ons dan op het telefoonnummer +31850012614.
 • Er zijn geen corresponderende autohuuraanbieders op deze inleverlocatie. Kies alstublieft een andere ophaal- of inleverlocatie.
 • Leeftijd bestuurder:
  Vul de leeftijd van de bestuurder in.
Auto Europe werkt samen met Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
FRANKRIJK

Verkeersregels in Frankrijk

Autorijden in Frankrijk | Verzekeringen | Restricties autoverhuur

Autorijden in Frankrijk

Algemene informatie
Frankrijk heeft bijna 40.000 kilometer snelweg, waarvan 9600 kilometer snelweg vier rijbanen heeft, de zogenaamde 'autoroutes'. Deze maken het voor u mogelijk alles uit uw autohuur in Frankrijk te halen, wanneer u de minder bekende delen van Frankrijk bezoekt. De meeste van deze snelwegen zijn tolwegen, 'autoroutes a peage' genoemd. Met de ontwikkeling van deze tolwegen is in 1960 gestart toen Frankrijk zich realiseerde dat ze in vergelijking met buurlanden achterliep bij de ontwikkeling van een nationaal snelwegennet. De Franse overheid onderhoudt ook een goed wegennet van secundaire nationale snelwegen, die op autokaarten worden aangegeven met een 'N' voor het wegnummer. (Deze snelwegen worden ook aangeduid met de initialen RN, 'Route Nationale', gevolgd door een nummer.) Lokale overheden onderhouden de lokale wegen, bekend als de 'Routes Departementales', die vaak zeer schilderachtig zijn en worden aangegeven met een 'D' voor het wegnummer. De snelwegen in Frankrijk zijn zeer vol eind juli/begin augustus en eind augustus/begin september, wanneer ongeveer alle Fransen op vakantie gaan of juist van vakantie terugkeren.

Vereisten
Om in Frankrijk een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

Maximumsnelheid
De maximumsnelheden in Frankrijk zijn:

 • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
 • Buiten de bebouwde kom 110 km/h
 • Snelwegen 130 km/h

Verkeersregels
In Frankrijk rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

Brandstof
In de grote steden in Frankrijk vindt u vele tankstations die 24 uur per dag geopend zijn. Benzine is over het algmeen duurder als u het langs de snelweg koopt.

Tol
De tolwegen in Frankrijk zijn gekenmerkt als 'Autoroute peage' en zijn gemarkeerd met blauwe borden met de letter 'A'.

Parkeren
Parkeermeters zijn zeer gebruikelijk in kleine steden. De meeste grote steden hebben 'blauwe zones' waar u een parkeerschijf of een parkeerticket op uw dashboard moet tonen. De parkeerschijven zijn verkrijgbaar bij politiebureaus en de toeristeninformatie.

Verzekeringen

Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

Restricties autoverhuur

Algemene informatie
Met de meeste autocategorieŰn kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma┤s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

Reizen naar andere landen
Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 75 47.

One way autohuur
Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.


Kies het land waar u woonachtig bent
close