Kies a.u.b. het land waar u woonachtig bent.
Nederland
Taal  
Wij zoeken nu de beste aanbiedingen voor u in .
Onze prijzen zijn het wachten waard.
Autoverhuur zoekbalk

 • GEEN ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSKOSTEN

  Blijf flexibel tot 48 uur voor autohuurbegin
 • GEEN CREDITCARDKOSTEN

  Transparante aanbiedingen en beste prijs garantie
 • AL 60 JAAR DE BESTE SERVICE

  Als partner van wereldwijd bekende autoverhuurbedrijven
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Ophaallocatie:
  Vul a.u.b. de eerste letters van de gewenste locatie in en kies uit één van de voorgegeven suggesties.
 • Ophaallocatie:
  De gewenste locatie is niet gevonden. Controleer a.u.b. uw zoekopdracht.
 • Ophaallocatie:
  Vul een ophaallocatie in.
 • Inleverlocatie:
  Vul een inleverlocatie in.
 • Datum:
  Kies a.u.b. een inleverdatum die na de ophaaldatum komt.
 • Reizen naar Oost-Europa:
  Als u naar Oost-Europa reist, bel ons dan op het telefoonnummer +31850012614.
 • Er zijn geen corresponderende autohuuraanbieders op deze inleverlocatie. Kies alstublieft een andere ophaal- of inleverlocatie.
 • Leeftijd bestuurder:
  Vul de leeftijd van de bestuurder in.
Auto Europe werkt samen met Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Beoordeeld door: RUDY - April 19, 2018
 • Terplekke proberen ze je toch weer een verzekering aan te smeren. Via Auto Europe dacht ik dat ik alles goed voor elkaar had.
Top 10 roadtrip tips

 

Roadtrip tips

 

Top 10 Roadtrip tips

Waar denkt u aan als u denkt aan het woord "roadtrip"? Vrijheid? Ontspannen en onbezorgd zijn? Vrijheid is zeker één van de belangrijkste redenen waarom mensen een roadtrip maken; u kunt gaan en staan waar u wilt, wanneer u wilt. Een andere reden is rond te kunnen reizen zonder u ergens zorgen over te hoeven maken. Maar voordat u onbezorgd en in alle vrijheid de weg op kunt is wat voorbereiding wel handig. Daarom hebben wij 10 Roadtrip tips voor u op een rijtje gezet!

 

                          Voorkomen is beter dan genezen

 

 

 

 

 

Roadtrip tip #1: Inpakken

 


Roadtrip tips Inpakken

 

Laten we bij het begin beginnen: inpakken. Dit is waarschijnlijk het minst opwindende deel van het voorbereiden van een reis, waar veel mensen tegenop kijken. Maar geen nood! Met onze tips is dit in een handomdraai gebeurt.

"Less is more" is een goede gedachte om in het achterhoofd te houden. Het lijkt misschien een goed idee om die extra spijkerbroek mee te nemen, maar vergeet niet dat u de koffer zelf moet dragen. Meer spullen betekent ook dat u meer tijd nodig heeft om iets te vinden in uw overvolle koffer. Dus, hoe kunt u het beste inpakken? Check het weer op de plaats van uw bestemming en neem alleen kleding mee dat geschikt is voor dat weer en kies voor kleding waar u zich comfortabel in voelt. Bij de meeste hotels kunt u uw kleding laten wassen dus u hoeft ook geen voorraad ondergoed mee te nemen. Zorg dat alles in één koffer past.

 

Naar boven

 

Roadtrip tip #2: Anticipeer problemen

 

Roadtrip tips Anticipeer problemen

Wees voorbereid. Zorg ervoor dat uw auto of huurauto alle verzekeringen heeft die lokaal verplicht zijn en houd het nummer van de pechhulp bij de hand in geval van nood. Voor meer informatie over verzekeringen kunt u contact opnemen met Auto Europe op het gratis telefoonnummer 0800 - 022 75 47. Ons team reserveringsmedewerkers beantwoordt graag al uw vragen. U kunt het beste alle belangrijke telefoonnummers opslaan op uw mobiele telefoon. Schrijf deze ook op en bewaar ze in het handschoenenkastje. Zo hoeft u zich hier onderweg geen zorgen over te maken.


Het is ook handig om water en snacks bij u te hebben voor onderweg, bijvoorbeeld voor tijdens files. Ook doet u er goed aan om een zaklamp en startkabels in de auto te hebben.


Onze volgende tip is om de namen van plaatsen waar u van plan bent naartoe te gaan te leren en te leren uitspreken. Mocht het zo zijn dat u verdwaald raakt in een landelijk gebied en u de weg moet vragen, dan is het goed dat u weet hoe de lokale bewoners de plaatsnaam uitspreken. En vergeet tenslotte niet om contant geld bij u te hebben; dit is handig bij noodgevallen en wanneer er geen geldautomaat in de buurt is.

 

Naar boven

 

Roadtrip tip #3: Bereid u voor

 

Roadtrip tip Bereid u voor


Maak, wanneer u met uw eigen auto reist, uw auto zowel van binnen als van buiten schoon. U stoort zich misschien niet aan een lege kartonnen koffiebeker maar uw medereizigers wellicht wel. Maak voor uw medereizigers uw auto een prettige omgeving om in te reizen.

 


Naar boven

 

Roadtrip tip #4: Reisgadgets en accessoires

 

Roadtrip tips Reisgadgets en accessoires

Eén van de meest belangrijke gadgets tijdens een dergelijke reis is de GPS. Update de kaarten van uw navigatiesysteem zodat u de meest recente lokale kaarten tot uw beschikking heeft. Vergeet vooral niet de oplader en adapter mee te nemen. Mocht u ervoor hebben gekozen om een auto te huren dan kunt u bij het lokale verhuurbedrijf een GPS huren. Deze kunt u, net als kinderzitjes en skihouders, online tijdens het boeken van de autohuur aan uw boeking toevoegen.


Naar boven

 

Roadtrip tip #5: Plan uw route


Als u nog geen idee heeft waar u naartoe wilt rijden dan kunnen de volgende zaken u wellicht helpen een keus te maken. Bedenk wat de beste tijd is om een bepaald land te bezoeken. Wij raden het bijvoorbeeld niet aan om in het midden van de zomer naar het zuiden van Spanje te rijden, wanneer het daar 40°C is. Probeer de lokale feestdagen te vermijden; gedurende deze periode is het verkeer drukker en is het minder plezierig om te rijden. Nadat u hierover heeft nagedacht hoeft u alleen nog te bedenken of u genoeg tijd heeft voor alles dat u wilt zien! Gebruik apps of uw GPS om de afstanden te meten tussen de locaties die u wilt bezoeken. Wij raden aan om niet langer dan acht uur per dag te rijden. Natuurliefhebbers kunnen het beste de lokale wegen nemen; zo ziet u meer van het platteland en vermijdt u tolwegen!

Roadtrip tips Plan uw route

 

Naar boven

 

Roadtrip tip #6: Entertain de kinderen

 

Roadtrip tips Entertain de kinderen

Indien u met kinderen reist zult u dankbaar zijn voor deze tip. Regel nummer één: houd de kinderen bezig! Laat de kinderen hun favoriete spelletjes meenemen zodat ze tijdens de reis uit verschillende spelletjes kunnen kiezen en zich onderweg niet vervelen. Kleine kinderen kunnen bijvoorbeeld een bepaalde kleur auto's tellen. Oudere kinderen kunnen automerken herkennen. Wie de meeste auto's heeft geteld of de meeste verschillende automerken heeft herkend in vijf minuten, heeft gewonnen! Dit is tegelijkertijd leuk en educatief.


Probeer tijdens een rustpauze te stoppen bij een parkeerplaats met een speeltuin zodat de kinderen daar kunnen spelen en wat energie kwijt kunnen. Neem bijvoorbeeld een springtouw mee en laat de kinderen om de beurt springen en de tijd bijhouden. Degene met de meeste sprongen wint!


Naar boven

 

Roadtrip tip #7: Entertain de volwassenen


Roadtrip tips Entertain de volwassenen

 

Natuurlijk kunnen ook volwassenen zich onderweg vervelen en dus moeten die ook onderweg wat te doen hebben. Neem cd's of een MP3 speler mee zodat u onderweg naar uw favoriete muziek kunt luisteren, en vertel elkaar om de beurt een grap of een anekdote. Wanneer u bezig bent voelt u zich minder moe en kunt u zich beter focussen op het rijden. Speel bijvoorbeeld een versie van taboe. Iedereen kiest een woord, zoals "afslag" of "benzinestation". Wie zijn of haar gekozen woord tijdens de reis zegt moet een euro in de pot doen. Aan het einde van de reis wordt het geld uit de pot gebruikt voor iets lekkers!


Naar boven

 

Roadtrip tip #8: Speel de rol die bij u past

 

Roadtrip tips Rolverdeling

Bij een lange reis is het goed als iedereen een taak heeft. Idealiter is er een bestuurder, iemand die navigeert en iemand die onderweg de snacks klaarmaakt. Het beste is als de taak bij de persoon en bij zijn of haar vaardigheden past. Degene die niet kan of wil rijden kan bijvoorbeeld prima de snacks verzorgen, iemand die erg geïnteresseerd is in landen kan de navigeerder zijn en wanneer iemand een talenknobbel heeft kan die als lokale gids en vertaler fungeren. Zo heeft iedereen tijdens de reis een belangrijke taak en draagt iedereen een steentje bij aan een goed verloop van de reis.

Bij het huren van een auto kan het zo zijn dat verhuurbedrijven een extra toeslag vragen voor extra bestuurders. Bel ons voor meer informatie over lokale toeslagen en vraag naar speciale aanbiedingen!

 

Naar boven

 

Roadtrip tip #9: Zorg goed voor uzelf

 

Roadtrip tips Zorg goed voor uzelf

Natuurlijk weet u dat u goed voor uzelf moet zorgen. Deze tip is dan ook niet neerbuigend bedoelt, maar meer een herinnering. Het is belangrijk dat de bestuurder fit is: Wees dus flexibel met het reisschema. Slaap een uur langer als u de vorige dag tot laat in de avond heeft doorgereden. Vergeet niet om regelmatig te eten en probeer niet te rijden wanneer u honger heeft. Onze volgende tip is om tijdens het tanken of tijdens een pauze rond te lopen en te stretchen. U zult veel meer van de roadtrip genieten als u goed uitgerust bent.

 

Naar boven

 

Roadtrip tip #10: Let op de kleintjes

 

Roadtrip tips Bespaar geld

Met deze laatste tip willen we u helpen geld te besparen. Geld wordt meestal uitgegeven aan snacks, maar met een beetje voorbereiding kunt u dit omzeilen. Neem een koelbox mee en hervul deze bij de lokale supermarkt. Het eten is hier zowel goedkoper als verser. Zoek online welke restaurants binnen uw budget passen of vraag de lokale bewoners om tips. Zij kunnen u vertellen welke dure, toeristische plekken u moet vermijden en naar welke restaurants u juist wel moet gaan.

Benzine is zonder twijfel de grootste kostenpost van uw budget. Wat u kunt doen om hier geld te besparen is door online te kijken welke benzinestations de laagste benzineprijzen hebben. Daarbij kunt u een klantenkaart aanschaffen van een benzinestationketen. Ook is economisch rijden een goede manier om benzine en geld te besparen. Door dezelfde snelheid aan te houden gebruikt u het minste brandstof. Of huur een hybride auto!

 

Naar boven

 

Handige roadtrip tips van de experts


Wij hopen dat onze tien tips u zullen helpen om problemen te voorkomen zodat u probleemloos van uw reis kunt genieten. Het vereist wat voorbereiding maar uiteindelijk zult u er geen spijt van hebben!


Heeft u al een idee waar uw volgende reis naartoe gaat? Op onze website vindt u verschillende routeplanners en meer handige informatie.


Laat u inspireren voor uw volgende reis door Europa!

 • Roadtrips in Italië
 • Roadtrips in Frankrijk
 • Roadtrips in Duitsland
 • Roadtrips in Spanje
 • Roadtrips in de UK
 • Roadtrips in Portugal

Kies het land waar u woonachtig bent
close