Kies a.u.b. het land waar u woonachtig bent.
Nederland
Taal  
Wij zoeken nu de beste aanbiedingen voor u in .
Onze prijzen zijn het wachten waard.
Autoverhuur zoekbalk

 • GEEN ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSKOSTEN

  Blijf flexibel tot 48 uur voor autohuurbegin
 • GEEN CREDITCARDKOSTEN

  Transparante aanbiedingen en beste prijs garantie
 • AL 60 JAAR DE BESTE SERVICE

  Als partner van wereldwijd bekende autoverhuurbedrijven
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Ophaallocatie:
  Vul a.u.b. de eerste letters van de gewenste locatie in en kies uit één van de voorgegeven suggesties.
 • Ophaallocatie:
  De gewenste locatie is niet gevonden. Controleer a.u.b. uw zoekopdracht.
 • Ophaallocatie:
  Vul een ophaallocatie in.
 • Inleverlocatie:
  Vul een inleverlocatie in.
 • Datum:
  Kies a.u.b. een inleverdatum die na de ophaaldatum komt.
 • Reizen naar Oost-Europa:
  Als u naar Oost-Europa reist, bel ons dan op het gratis telefoonnummer 0800 - 022 75 47.
 • Er zijn geen corresponderende autohuuraanbieders op deze inleverlocatie. Kies alstublieft een andere ophaal- of inleverlocatie.
 • Leeftijd bestuurder:
  Vul de leeftijd van de bestuurder in.
Auto Europe werkt samen met Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Aparte wedstrijden in Finland

9 bizarre wedstrijden in Finland

Dit is speciaal voor mensen die van bijzondere wedstrijden houden! Bent u klaar voor grappige sporten en rare wedstrijden? Als het antwoord ja is en u van sport, gekkigheid en avontuur houdt dan is Finland als vakantiebestemming voor u! Dit schitterende land staat misschien niet bovenaan uw vakantielijst, maar heeft toeristen wel iets bijzonders te bieden. Wist u dat Finland een hoge positie heeft in de lijst met rare wedstrijden in het Guinness World of Records? Vrijwel alles wordt daar omgetoverd tot een sport. Een, wellicht duur, voorbeeld is het Wereldkampioenschap telefoon gooien. Het gerucht gaat dat het begon als een test om te kijken hoe onverwoestbaar de beroemde oude Nokia 3310 was. Hoe dan ook, het ziet er leuk uit!

 

Ook is er een Fins kampioenschap dat om muziek draait. Dit klinkt u wellicht bekend in de oren. U houdt van muziek, houdt van gitaarsolo's en ook al speelt u geen gitaar, soms laten we ons helemaal gaan en doen we alsof door luchtgitaar te spelen. Goed nieuws! Nu kunt u hier een prijs voor winnen, want in augustus kunt u deelnemen aan het Wereldkampioenschap Air Guitar! En wat is een bezoek aan Finland zonder een bezoek aan een traditionele sauna? Finnen staan bekend om hun liefde voor de sauna. Om af te koelen kunt u deelnemen aan verschillende ijszwemwedstrijden! Nieuwsgierig? Bekijk dan deze infographic van Auto Europe voor meer evenementen.

 

En vergeet niet: "What happens in Finland, stays in Finland."

 


 

Klik op het plaatje hieronder om de volledige infographic te bekijken!

 

Infographic: 9 bizarre wedstrijden in Finland

 Bezig met de planning voor de volgende vakantie? Voor een leuke en sportieve vakantie kunt u dan het beste naar Finland gaan! Dit land staat namelijk bekend om haar aparte sporten en bijzondere wedstrijden, die ook staan vermeld in de Guinness World Records. Finnen kunnen overal een wedstrijd van maken en het is dan ook moeilijk te geloven dat veel van deze sporten daadwerkelijk bestaan! Auto Europe geeft met deze infographic inzicht in de bizarre wedstrijden in dit Scandinavische land.

 

 

Vrouwdragen

1. Wereldkampioenschap vrouwdragen

Waar & wanneer: Sonkajärvi, juli

Het WK vrouwdragen heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. De bedoeling is hier dat een mannelijke deelnemer een vrouw op zijn rug moet dragen waarmee hij rennend een parcours met obstakels moet afleggen. De winnaar krijgt naast de eer ook het gewicht van de door hem gedragen vrouw uitgekeerd in liters bier.

 

2. IJszwemevenementen

Waar & wanneer: Diverse locaties in Finland

Het ijszwemmen is enorm populair in Finland en is een onderdeel van het dagelijkse leven. Spring na een bezoek aan de sauna in het ijskoude water om lekker af te koelen. Indien u er geen genoeg van kunt krijgen kunt u zelfs aan verschillende ijszemcompetities deelnemen.

 

3. Wereldkampioenschap luchtgitaar spelen

Waar & wanneer: Oulu, augustus

U bent gek op muziek en eigenaardige gitaarsolo's? Dan is dit echt iets voor u. Het is niet eenvoudig om hier aan deel te nemen, maar het is enorm leuk en amusant om naar te kijken. Deelnemers komen uit de hele wereld.

 

4. Kampioenschap chilipepers eten

Waar & wanneer: Tampere Chili festival, augustus

De bedoeling hier is om zoveel mogelijk Naga Morichi (ook bekend als Naga Jolokia), de heetste peper ter wereld, te eten. Voordat u hieraan deelneemt raden wij aan om de verschillende pepers op het festival eerst uit te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

5. Wereldkampioenschap mobiele telefoon werpenMobiele telefoon gooien

Waar & wanneer: Savonlinna, augustus

Is dit evenement ontstaan om uit te vinden of de beroemde Nokia 3310 onverwoestbaar was? Joost mag het weten, maar heeft u uw mobiele telefoon altijd al op een creatieve manier willen gooien? Dan bent u hier aan het juiste adres!

 

6. Wereldkampioenschap laarswerpen

Waar & wanneer: Diverse locaties in Finland

Het werd voor het eerst in 1992 in Finland gehouden. Deit wereldkampioenschap kreeg internationaal ontzettend veel aandacht en wordt sindsdien in heel Europa georganiseerd. Zoals de titel van het spel al doet vermoeden, gooi uw rubberen laars zo ver mogelijk.

 

7. Wereldkampioenschap moerasvoetbal

Waar & wanneer: Hyrynsalmi, juli

U vindt het "normale" voetbal een beetje saai? Probeer dan het moerasvoetbal uit. De spelregels zijn niet hetzelfde en het kost veel uithoudingsvermogen om te voetballen in de modder.

 

Moerasvoetbal8. Kampioenschap melkkruk werpen

Waar & wanneer: Kangaslampi, juli

Weleens met de gedachte gespeeld om een stoel te gooien? Zelfs hier hebben ze er een sport van gemaakt. Leef u uit in dit kleine boerendorpje in Finland.

 

9. Wedstrijd mierenhoop zitten

Waar & wanneer: Diverse locaties in Finland

Ja. Het is precies wat u denkt. U moet hier zo lang mogelijk op een mierenhoop zitten.

 

Opgelet: "What happens in Finland, stays in Finland."

 


 
Klik op onderstaande afbeelding om de hele infographic te bekijken
 
Infographic - 9 bizarre wedstrijden in Finland
 

 
Kies het land waar u woonachtig bent
close